Puseskjerf med dusker

Jeg prøver å være flink med å kvitte meg med restegarn innimellom, men det hoper jeg opp like fort som jeg blir kvitt det. Men sånn er det nok for oss som strikker mye.

Disse små skjerfene er ment som små gaver til barnehagebarn eller barn på grunnskolen, men om du har nok garn kan du strikke de så store du bare vil.

  • Pinner:        4,5 mm ( 60 cm rundpinne passer fint )
  • Garn:          Faerytale fra Du store alpakka
  • Mengde:     ca. 70 gram
  • Størrelse:    Barn

Skjerfet strikkes rett frem og tilbake ( rillestrikk ).

Slik gjør du:

Legg opp 3 masker, strikk en pinne rett. Øk 1 maske i begynnelsen av hver pinne til du har 75 riller. Jeg øker innenfor den første maska. Fell løst av, pass på så det ikke blir stramt for da vil ikke skjerfet ligge like godt rundt halsen og opp mot ansiktet. Jeg felte ved å bruke en pinnestørrelse større.

Lag dusker ved å surre litt garn rundt hånda, bok eller en pappskive i den størrelsen du ønsker. Fest duskene godt i de tre hjørnene på skjerfet. Du kan også lage pom pomer eller bare la det være. En hekla kant på skjerfet er også fint.

Oppskrifta finner du også på Tusen Ideer

Reklamer