Lag fine lamper av gamle hekleduker

Jeg fant ut for lenge siden at jeg hadde lyst til å lage meg en av de fine lampeskjermene jeg har sett så mange bilder av overalt på nettet. De er superenkle og lage og tar ikke lang tid. Det som tar lengst tid er å vente på at lampeskjermen tørker, jeg ville ha den ferdig med en gang.

Duker kan du få tak i i bruktbutikker, på loppis eller kanskje i mammas eller bestemor sitt skap.

Dette trenger du:

  • badeball, ballong e.l til å feste dukene på (søstrene grene har helt runde store ballonger)
  • tapetklister
  • hekleduker ( jeg har vært i mammas skap og fått gamle duker )

Slik gjør du det:

Blås opp badeballen og la proppen peke oppover slik at du har noe å henge den i. Lag opp en liten mengde med tapetklister i en bøtte e.l og dynk dukene i dette. Klem det overflødige klisteret ut av dukene og legg de pent rundt hele badeballen.

Husk å la det være igjen et hull øverst så du få igjennom lyspæreog feste. Om du vil kan du la det være en åpning nederst på lampeskjermen også men jeg dekte hele rundt.

Om noen av hekledukene er for store eller du bare ønsker å bruke litt av de kan du fint klippe i de og lime de på. De rakner ikke når klisteret av stivna.

Nå er det bareå knyte en liten snor i badeballen og henge den opp.Etter at taperklisteret har tørka stikker du hull på badeballen og tar den forsiktig ut. Nå er den klar til å henges opp.

Tips!

Om du ønsker en annen farge på den, kan du farge dukene før de lager lampe av de eller så kan du spraye de etter den har tørka.

Innlegget kan også leses på Tusen Ideer 🙂

Reklamer