Hekle fargeglade kluter som frisker opp kjøkkenet

Har du prøvd å hekle deg kluter enda? Det er en kjempegod måte å bruke opp restegarnet på, eller en god grunn til å kjøpe garn for oss som er glad i det.

20150527_131934

Foto: Jane Bjørgesæter

Dette trenger du:

 Slik gjør du:

Den røde kluten er en bestemorsrute som er heklet rundt og rundt. Istedet for å finne opp kruttet på nytt når det gjelder å forklare bestemorsruter så legger jeg ved en link til instruksjonsvideo og forklaring. I stedet for å stoppe etter noen omganger har jeg bare fortsatt rundt og rundt til jeg fikk den størrelse jeg vill ha.

Regnbuekluten er laget som en Granny Square Mandala som de kalles. Oppskrifta finner du HER, den er på engelsk men ikke vanskelig å forstå. Om du står fast på forkortelsene finnes det en ordliste med oversettelser HER.

Når du hekler denne kluten kan det hende at det holder med to staver i noen av omgangene i stedet for tre. Jeg måtte justere litt på mine klut hvis ikke hadde den blitt «bulkete» og ikke helt flat.

20150527_131901

Disse klutene gjør seg godt på kjøkkenet som en liten fargeklatt. De tørker også forholdsvis fort siden de er litt luftige og har hull i mønsteret.

Innlegget finner du også på Tusen Ideer.

 

Reklamer