Strikk fine kluter i knallfarger

Klutstrikking er noe jeg aldri har drevet med. Jeg har sett mange fine kluter og strikka et par stykker men det har blitt med det. Men da jeg fikk se halvtykt garn i knallfarger fant jeg ut at nå var det min tur til strikke noen kluter. Jeg liker de enkle, og under her finner du noen forslag på hvordan du kan strikke deg fine kluter. Ikke tar det så veldig lang tid heller.

20150527_131840

Foto: Jane Bjørgesæter

 

Dette trenger du:

 Slik gjør du:

Blå klut i rillestrikk er strikka med rettmasker fra det ene hjørnet til det andre. Jeg la opp 3 masker og økte en maske innen for første maske på hver side. Når kluten var stor nok begynte jeg å felle ved å strikke to masker rett sammen innenfor den første masken på hver side.

Den oransje kluten er strikket i glattstrikk med en rillekant rundt. Jeg la opp 38 masker på pinne 4,5 mm. Så strikket jeg tre riller frem og tilbake før jeg begynte meg glattstrikk (rett på retten og vrang på vranga). De tre første og tre siste maskene skal alltid strikkes rett (riller). Når du syns kluten er lang nok strikker du tre riller før du feller. Pass på å ikke felle for stramt.

Den gule kluten er strikka i dobbel perlestrikk.

Dobbel perlestrikk:

1. pinne: strikk 2 rett, 2 vrang osv pinnen ut.

2. pinne: strikk rett over rett og vrang over vrang.

3. pinne: strikk vrang over rett og rett over vrang.

4. pinne: strikk som 2.pinne.

Forsett slik til kluten er lang nok, strikk to riller og fell av. Pass på å ikke felle for stramt.

20150527_131828

Foto: Jane Bjørgesæter

Dette er kluter du kommer til å elske. De samler opp smuler veldig bra og tar flekker godt. Jeg har brukt mine en stund nå og garnet jeg har brukt holder seg bra etter vask og bruk.

Innlegget finner du også på Tusen Ideer.

Reklamer