Design dine egne sko med tekstilspray og sjablonger

Jeg syns denne sprayen virka utrolig kul da jeg så innlegget om Marabu Fashion SprayTusen Ideer tidligere i år. Dette hadde vært perfekt for 6 åringen sine litt falma tøysko fra i fjor. Lilla og blå er noen av hennes favorittfarger, så da valgte jeg å bruke de fargene.

20150415_132200

Foto: Jane Bjørgesæter

Dette trenger du:

For mer grundig beskrivelse av fremgangsmåten SE HER!

20150415_091249

Foto: Jane Bjørgesæter

Her er skoene ferdig maskerte og klare for å sprayes. Før du begynner er det lurt å kle arbeidsflaten med papir/plast og ha på deg hansker og forkle. Sprayen er en pumpespray så den gir lite søl.

20150415_132428

Foto: Jane Bjørgesæter

Jeg la først på sjablongen jeg ville bruke og spraya over med Marabu Fashion Spray – 037 Plommerød på begge skoene. Så lot jeg det tørke før jeg hadde svart Marabu Fashion Liner rundt to av sjablonene for å fremheve de litt.Når linern hadde tørka spraya jeg litt over med Marabu Fashion Spray – 258 Marineblå. Sprayet litt her og der så fargene blanda seg fint sammen. Skolissene sprayet jeg med begge fargene og de fikk et fint spill.

20150415_132142

Foto: Jane Bjørgesæter

Når du er ferdig med å spraye bør skoene tørke ca. 2 timer. Etter de er tørre skal du fiksere de i ovn på 150 grader varmluft. Plasser skoene så de ikke er borti hverandre. De kommer ikke til å smelte eller gulne, du kommer bare til å kjenne en svak lukt av gummi.

Seksåringen huset blei veldig fornøyd med sine nye sko og storesøster blei nok litt misunnelig selv om hun akkurat har fått nye sko.

Jeg var litt usikker på denne sprayen og trodde det skulle være litt vanskelig å få det til. Men det var ikke vanskelig i det hele tatt.

Jeg kommer nok til å spraye flere av tøyskoene vi har her hjemme (inkludert noen av mine egne), for hvem vil ikke ha sko som ingen andre har?

Innlegget finner du også på Tusen Ideer!

Reklamer