Pynt til barnebursdagen med hjemmelagede vimpler og piñata

Vi feira 8 års dagen til eldstejenta i huset for noen uker tilbake. Hun fikk velge pynten selv og vi lagde den sammen, det er alltid gøy. Hun ønska seg veldig en piñata. Dette hadde jeg aldri lagd før men den blei ikke så verst. Til å lage dette trenger man ikke så veldig mye.

IMG_20150328_114557

Foto: Jane Bjørgesæter

Dette trenger du:

Vimplene:

  • tykt papir
  • lim, saks og tusj
  • hamptråd eller annen tråd til å henge de opp med

Papir og lim er fra CC Hobby, hamptråden er fra Global Hobby.

Piñataen:

  • pappeske eller annen stiv papp
  • silkepapir
  • lim og teip (gaffateip eller annen sterk teip)
  • tapetkniv
  • hamptråd til oppheng

Silkepapir er fra CC hobby.

 

Vimplene laget jeg enkelt ved å brette arkene i to og klippe en vimpel i ønsket størrelse. Denne brukte jeg som mal når jeg klippet de andre. Så skreiv jeg bokstavene i navnet hennes på vimplene før jeg brettet de over hamptråden og limte de sammen i kantene. Deretter hang jeg de opp i taket med to tegnestifter.

 

Til piñataen skar jeg ut to like halvmåner med tapetkniv. Så fant jeg ut hvor tykk jeg ville ha den før jeg skar ut passende deler til det. Teip delene sammen, men ikke bruk for mye teip, siden det skal være mulig å slå den i stykker.

Når du har teipet den sammen fester du hamptråden godt så den ikke faller av piñataen. Husk at den må tåle en støyt. Husk å fyll den med godteri, småleker og/eller konfetti før du lukker den helt igjen.

Kle så piñataen med silkepapir. Jeg klipte lange remser som jeg klippet frynser på. Når du har klippet opp en del remser er det bare å begynne og lime de på til du har dekt hele figuren.

2015-03-21 15.30.20

Foto: Jane Bjørgesæter

Tips!

For å lage litt mer pynt rundt vimplene er det fint om man blåser opp en del vannballonger og knyter de fast i fiske-sene før man henger de opp på kryss og tvers. Pass på å knyt fast fiskesena der du vil at ballongrekka skal starte, hvis ikke kommer det til å surre seg veldig sammen. Jeg festa rekka med ballonger litt etterhvert så de ikke skulle vikle seg sammen.

Innlegget finner du også på Tusen Ideer.

Reklamer