Strikk et morsomt skjørt som barnet ditt vil elske

De to eldste jentene i huset ønska seg nye snurreskjørt så da var det bare å sette i gang. Heldigvis hadde jeg kauni med lange fargeskift liggende. Det blei nydelig på dette #snurreskjørtet.

Dette skjørtet passer fra ca. 4 år og oppover. Man kan fint regulere lengden for å få et skjørt til et større barn.

2015-02-10 09.35.34

Dette trenger du:

Pinne: 4 mm

Garn: 160 gram Kauni  ( 100 gram ca. 400 meter ) eller annen garn som passer pinnestørrelsen.

Slik gjør du:

Jeg har laget to ulike vrangborder på skjørtene. I oppskrifta er den vanlige ribbekanten beskrevet, alternativt kan du strikke løpegang (10 omganger glattstrikk, 1 omgang vrang, så 10 omganger glattstrikk. På den 5. omgangen etter omgangen med vrang så strikker du 2 masker rett, 1 kast, 2 rett sammen, 2 rett sammen, 1 kast og fortsetter med glattstrikk rundt ). Om du ikke vil ha knyting men heller tre i strikk så lar du vær å lage hullene som snorene skal komme ut av.

Legg opp 88 masker

Strikk 7-8 cm ribbestrikk ( strikk en hullrad etter ca. 3 cm, et kast 2 r sm, 2 vr ut omg ) eller lag løpegang ( se beskrivelsen over )

Fra her skal du bare strikke rett rundt.

Legg opp to nye masker det det passer.

Sett et merke i begynnelsen av omgangen.

Strikk 10 masker, kast, strikk 10 m, kast osv ut omgangen

Neste omgang strikk rett rundt

Strikk 11 m, kast, strikk 11 m , kast osv ut omgangen

Neste omgang strikk rett rundt

Strikk 12 m, kast, strikk 12 m, kast osv. ut omgangen

Forsett slik og til du syns skjørtet er langt nok og FELL LØST AV ( dette er viktig for at skjørtet skal snurre skikkelig). Bruk gjerne noen pinnestørrelser større om du syns det er vanskelig å felle løst.

Hekle en fin kant nederst. Damp så arbeidet før det er klart til bruk.2015-02-10 09.36.56

Tips!

Strikk gjerne en snor til skjørtet den gjør seg enda bedre enn en hekla snor til dette skjørtet. Skjørtet er nydelig med en enkel singlet, kort genser eller bluse, både til hverdags og fest. En litt grov strømpebukse og støvletter til hverdags og en tynnere strømpebukse med et par pensko til fest. Knestrømper er også nydelig til skjørt.

Skjørtet er lett å strikke, men det har mange masker på slutten siden det øker annenhver omgang. For min del er det perfekt til tv – strikk og når man skal bort siden man slipper å tenke på mønster o.l.

Når du strikker skjørtet så link gjerne til siden min. Om du er på instagram så tag gjerne bildet med @luckyrock84 #luckyrockdesigns og #snurreskjørtet så får jeg se de andre versjonene av skjørtet også.

Oppskrifta finner du også på Tusen Ideer.SONY DSC

Reklamer