Tova votter i Nøstebarnstil

SONY DSCDisse vottene har jeg aldri strikka før og nå lurer jeg på hvorfor. Så enkelt og kjapt det var å strikke de og de sitter utrolig godt på. Selvfølgelig er de kjempevarme og myke også. Jeg strikket de etter Nøstebarn sin oppskrift men strikket vrangborden noe lenger, samme med selve votten. De passer perfekt. De blei litt kjedelige uten noe pynt så jeg nålefilta på et hjerte på hver vott.
SONY DSCEgentlig skulle jeg tove de i tørketrommelen men det blei i vaskemaskina denne gangen, med Milo på 40 grader vanlig vask. Jeg er ferdig med et par til eldstejenta og strikker på et par til mellomste. Vesla skal også få og disse tre parene skal jeg tove i tørketrommelen.

Sist jeg tovet votter i tørketrommelen blei de kjempefine. Jeg la inn to par votter til barn og et håndkle. Husk å våte vottene før du legger de inn (dette må du kanskje gjøre flere ganger). Når du tover i tørketrommel har du kontroll over tovinga hele tiden og kan ta de ut når du syns de er tovet nok. Vær obs på at det tar kortere tid enn med vaskemaskin siden temperaturen er høyere. Jeg hadde min tørketrommel på program for tørk av bomullsklær.
SONY DSCJeg har også begynt på et gulvteppe (håper det blir bra) etter denne oppskrifta. Det er en bestmorssirkel og jeg valgte denne siden den var enkel og fin. Også er jeg veldig glad i bestemorsruter så dette måtte være noe for meg.

Jeg satt i gang med heklenål nr.10 og tykt garn, håper virkelig dette blir bra.

Reklamer