Gratis Oppskrift: Chunky Cowl

Tenkte å dele denne lette oppskrifta med dere. Jeg ble inspirert av de mange bildene på nettet og i butikkene rundtomkring da jeg laget denne. En deilig hals som kan strikkes i hvilken som helst struktur men jeg valgte rillestrikk denne gangen siden det er veldig elastisk i tillegg til å bli fint.

Du trenger:

Pinne nr 10.

Garn som passer pinne 10 (jeg brukte en tråd Tjukk alpakka fra Pickles og en tråd Kitten)

Legg opp 54 masker. Strikk rett fram og tilbake til du har ønsket lengde.

Sy sammen til en sirkel og vips så har du en flott og varm hals.

Halsen kan strikkes i alle mulige garn og tykkelser. Om du bruker tynnere garn så må du bare legge opp flere masker. Du ser omtrent hvor bred den blir når du er ferdig med å legge opp.

Strikk den gjerne i perlestrikk, dobbelt perlestrikk eller glattstrikk for variasjon. Ribbestrikk ( to rett to vrang) kan også fungere men vær obs på at den kryper mer sammen. Det kommer an på hva slags garn du bruker også. Ullgarn er mer spenstig enn alpakka, så ullgarn vil krype mer sammen enn alpakkagarnet.

Bruk den to ganger rundt halsen på kalde høst og vinterdager. Deilig. Pass på å bruke en type garn som ikke klør i halsen. Dette er veldig individuelt, men alpakka klør og stikker ikke meg i alle fall og jeg er litt sensitiv for kløende garn.

Halsen kan også brukes som en skuldervarmer om du drar den litt nedover skuldrene og ryggen, deilig inne om man er en frysepinne eller ute før det blir altfor kaldt.

Denne halsen og flere kommer for salg i nettbutikken min. Må finne noe passende garn og farger til disse halsene. Passe på så det ikke blir for tungt og klumpete.

Reklamer