Tips: Fornying av luesnorer

 

For et par uker siden gikk jeg igjennom vinterklærne til ungene som blei rydda bort i vår. Da fant jeg noen luer som hadde ødelagte snorer. Jeg skulle ha reparert de før jeg la de bort, men det «glemte» jeg bort.
På lua til eldstejenta var det kun en snor igjen på den ene siden. Må si jeg syns kvaliteten på de tvinna snorene var dårlig, for jeg husker de begynte å gå i fra hverandre ganske så fort. Jeg fant noe restegarn jeg hadde i en kurv og lagde lange tvinne snorer og sydde på lua. Den fikk en liten fornying siden de forrige snorene var mørkeblå, nå er de rosa. Jeg regner med at jentungen blir veldig fornøyd med det når vintern kommer.

Jeg brukte rent litt tykt ullgarn og tvinna hardt sammen. Sydde de også veldig godt på, for jeg veit at sånne snorer blir dratt mye i i løpet av vintern.

Minstejenta sin lue hadde en og en halv snor igjen. Den ene hadde røket tvers av på midten. Her fant jeg noe lyserosa ullgarn å hekle snorer av. Snorene ser ut som små fletter.

Greit å kunne fikse litt på luene så de kan brukes litt til. Ungene elsker disse luene så å kaste de blir bare dumt.

Har du noen gode ideèr for å friske opp eller reparere gamle eller nye ting? Kommenter gjerne her eller legg igjen en kommentar på Facebooksiden min så skal jeg lage et innlegg om det etterhvert. Jeg syns det er kjekt å kunne tipse hverandre om litt gjenbruk og fiksing.

Om du har tips på din egen blogg så legg gjerne igjen link til selv innlegget. Da kan jeg låne et bilde fra bloggen din (om jeg får lov) og legge en link under bilde til bloggen din.

 

Reklamer