Blånisselue….

Det er snart tid for julekalender for barna på tven. I år er det Jul i Blåfjell så jeg tenker det kommer til å bli mange blånisser ute å går. Morsomt å se de blå luene stikke opp fra mengden.

Jeg har strikka en til guttungen til ei venninne. Ungene mine vil også ha luer, men hun på 3 år vil ha i lilla og hun på 4,5 år vil ha rosa. Da får de være rosa og lillanisser. Selv om de egentlig skal være blå så er det bare moro å strikke de i andre farger.

Denne lua blei først tova en gang på 40 grader i vaskemaskinen sammen med ett par votter som også skulle toves. Jeg turte ikke å ha inn ett håndkle siden jeg ikke hadde tova i den maskinen før.

Den blei litt lite tova, så den blei kjørt enda en runde på 40 grader med vottene og ett håndkle. Da blei den kjempefin. Jeg syns tova ting er så søte. De får det hårete myke uttrykket.

Så nå er det bare å vente på snø og kulde ( for de som vil at den skal komme ) og ta på blånisselua. Jeg for min del kan godt ha snø i desmber men etter det er det greit at den går vekk igjen.

Nå gjenstår det bare å få klar resten av julegavene så jeg slipper det i desember.

Har du begynt å lage\handle jukegavene enda?

Reklamer