Kremhvit lykt….

Jeg fikk plutselig en idè tidligere i dag og måtte prøve dette. Jeg har hekla trekk til en av glassvasene jeg har kubbelys i. Den blei veldig fin syns jeg så disse blir det flere av.

Jeg fant fram litt babyull jeg hadde i restekurven min. Tok fram heklenåla og satte i gang. Siden jeg er glad i oldemorsruter så blei det oldemorsrutemønsteret i sirkel. Lettvint og flott. Da får man hullene så lyset skinner igjennom.

Jeg har ingen eksakt oppskrift men her er sånn ca:

  • Dobbel babyull på heklenål nr. 5
  • Lag luftmasker så de når rundt glasset, ikke for stor
  • Hekle fastmasker ( – fm ) tilbake i alle maskene
  • Sett sammen til en ring
  • Lag 3 staver i samme maske som du satt sammen med, hopp over 2 fm, lag 3 staver i neste fm, hopp over 2 fm, lag 3 staver i neste fm fortsett sånn rundt. Når du kommer til begynnelsen setter du sammen med en kjedemaske.
  • Fortsett som punktet over til den er høy nok og lag de 3 stavene ned i hullene som har blitt etter at du har hoppa over 2 fm
  • Jeg avslutta med to runder fm

Jeg syns denne lykta blei ordentlig koselig. Så det blir nok til at jeg hekler trekk til flere av de små telys glassene jeg har også etterhvert.

Har du kasta deg på bølgen med interiør hekling\strikking?

Reklamer